10.9.11

Μέλι - Το Φυσικό καλλυντικό

Λοιπόν, ας το πάρουμε απόφαση: Αν είναι καλό να το φάμε, τότε είναι σίγουρα καλό και για καλλυντικό. Μιας και το καλοκαίρι οδεύει προς το τέλος του, το μέλι είναι μια καλή ιδέα, που θα βοηθήσει το δέρμα να αναπληρώσει την χαμένη ελαστικότητα του. Το μέλι είναι παλαιόθεν γνωστό για την θεραπευτική δράση του, είναι αντι-βακτηριδιακό, περιέχει αντιοξειδωτικά, βιταμίνες και θρεπτικά στοιχεία και βοηθάει στην κατακράτηση της φυσικής υγρασίας του σώματος.  Να μερικοί τρόποι λοιπόν, να το αξιοποιήσουμε:

  1. Ενυδάτωση:  Πολτοποιούμε τον καρπό ενός αβοκάντο και προσθέτουμε μια κουταλιά μέλι.  Απλώνουμε το μίγμα στο πρόσωπο, αποφεύγοντας πάντα την περιοχή γύρω από τα μάτια, το αφήνουμε 10-15 λεπτά και ξεπλένουμε με χλιαρό νερό.
  2. Σκασμένα - Ξηρά Χείλη:  Μέλι, χωρίς δεύτερη σκέψη.
  3. Μαλλιά με Ψαλίδα:  Αναμιγνύουμε τον κρόκο ενός αυγού, με δύο κουταλιές ελαιόλαδο και μία κουταλιά μέλι.  Περνάμε με το μίγμα τις άκρες με την ψαλίδα μόνο, τυλίγουμε τα μαλιά με μια πετσέτα ή ένα σκουφάκι, αφήνουμε 15-20 λεπτά να δράσει και σαπουνίζουμε με το σαμπουάν μας.  Με συχνή επανάληψη, τα αποτελέσματα είναι πάνω από θεαματικά.
  4. Μαλακτικό Μαλλιών:  Ζεσταίνουμε 3 κουταλιές ελαιόλαδο και προσθέτουμε μία κουταλιά μέλι και μία κουταλιά γιαούρτι.  Απλώνουμε το ζεστό μίγμα στα μαλλιά, όπως το κοινό μαλακτικό (conditioner).  Τυλίγοντας τα μαλλιά με μια πετσέτα ή ένα σκουφάκι θα βοηθήσει στην διατήρηση της θερμότητας, που με την σειρά της θα βοηθήσει τα θρεπτικά συστατικά του μίγματος να εισχωρήσουν στην τρίχα.  Αφήνουμε να δράσει για 15-20 λεπτά και ξεβγάζουμε σχολαστικά με ζεστό νερό.  Θα το λατρέψετε.
  5. Νύχια με Πετσάκια και Παρανυχίδες:  Ζεσταίνουμε μισό ποτήρι του κρασιού γάλα με μία κουταλιά ελαιόλαδο.  Προσθέτουμε μια κουταλιά μέλι και ένα κουταλάκι χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε.  Αφήνουμε τα δάχτυλα να μουλιάσουν στο μίγμα, για 2-3 λεπτά.  Σπρώχνουμε τα πετσάκια με το ειδικό εργαλείο και κόβουμε τις παρανυχίδες, που έχουν μαλακώσει αρκετά.  Τρίβουμε τα νύχια με το μίγμα, όσο ακόμα είναι ζεστό, να εισχωρήσει ακόμη περισσότερο.  Υπάρχει καλύτερο;
  6. Ταλαιπωρημένα Χέρια: Δύο κουταλιές ελαιόλαδο, ανακατεμένες με δύο κουταλιές μέλι και ένα κρόκο αυγού, μας δίνουν μια δυνατή κρέμα για τα ταλαιπωρημένα (έτσι κι αλλιώς) χέρια.  Μπορείτε να το αφήσετε και όλη νύχτα να δράσει, αρκεί να φοράτε γάντια.
  7. Το Μπάνιο της Κλεοπάτρας:  Ζεσταίνουμε δύο φλυτζάνια γάλα και διαλύουμε μέσα ένα φλυτζάνι μέλι.  Προσθέτουμε μισό φλυτζάνι άμυλο αραβοσίτου και αν θέλουμε λίγη βανίλια ή λεβάντα ή οποιοδήποτε αρωματικό χόρτο, για άρωμα.  Αν και οι γνώμες διίστανται για την ακρίβεια της συνταγής, ο συνδυασμός γάλα με μέλι, δεν επιδέχεται αμφισβήτηση, ως προς τα αποτελέσματα.


FOLLOW US

Πρόσφατα

Recent Posts Widget