Σας έμεινε μισό κρεμμύδι; Μαγειρέψατε τα βλαστάρια από τα μπρόκολα ή το κουνουπίδι και σας έμειναν τα κοτσάνια; Χρειαστήκατε την μισή πιπεριά και περίσσεψε η υπόλοιπη; Πλύνατε τον μαϊντανό και τελικά δεν τον χρειαστήκατε όλο; Έχετε ένα κολοκυθάκι, μια πατάτα, δυο καρότα, λίγο άνηθο, πράσο, σέλινο, ντομάτες, που είναι έτοιμα να χαλάσουν; Δεν χρειάζεται τα λαχανικά να είναι πρώτης διαλογής. Μπορεί να είναι κομμάτια, που περίσεψαν από ένα άλλο φαγητό ή κομμάτια, που παραδοσιακά πετάμε όπως οι άκρες από τα κολοκυθάκια ή τα καρότα, τα κοτσάνια από τα μπρόκολα ή το κουνουπίδι, τα πράσινα φυλαράκια, που βρίσκονται γύρω από τα κουνουπίδια, τα φλούδια από τα καρότα και τις πατάτες κ.α. Προϋπόθεση, να είναι πολύ πολύ καθαρά πλυμένα. Οποιοδήποτε λαχανικό στο ψυγείο μας, για το οποίο δεν έχουμε άμεσα σχέδια, να το μαγειρέψουμε ή που κυνδυνεύει να μπαγιατέψει, αν δεν μαγειρευτεί τώρα, είναι και η τέλεια επιλογή για τον ζωμό μας. Βράστε τα με αρωματικά φυτά και καρυκεύματα και φτιάξτε τον δικό σας σπιτικό ζωμό λαχανικών. Βάλτε τον ζωμό στις παγοθήκες, στην κατάψυξη και χρησιμοποιήστε τους κύβους όταν χρειαστεί.
Δείτε εδώ την συνταγή για Σπιτικούς Κύβους λαχανικών