22.3.09

Αλάτι με άρωμα ρίγανη ή κρεμμύδι

Σίγουρα έχετε δοκιμάσει τσιπς, ποπ-κορν, κρουτόν κ.α. με ρίγανη, κρεμμύδι κ.α.  Αλλά η ρίγανη και το κρεμμύδι, δεν στέκονται εύκολα πάνω στα τσιπς και τα ποπ-κορν.  Λοιπόν, υπάρχει ένας πολύ εύκολος τρόπος, να το λύσετε.  
Βάλτε στο multi, μερικές κουταλιές ρίγανη,να γίνουν ψιλό τρίμα.  Προσθέστε μια χούφτα αλάτι και ξαναπεράστε το μίγμα από το multi.  Φυλάξτε το αρωματισμένο αλάτι σε καλά κλειστό δοχείο και χρησιμοποιήστε το, για να αλατίσετε τσιπς, ποπ-κορν, τηγανητές πατάτες, σπιτικά κρουτόν, σπιτικά παξιμάδια αλλά και κρέατα και σαλάτες.
Με το κρεμμύδι, λόγω της υγρασίας του, είναι λίγο πιο σύνθετο.  Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και βουτήξτε το σε νερό, που βράζει για 3 λεπτά.  Βουτήξτε το πάλι σε κρύο νερό, να κρυώσει.  Βάλτε το σε ένα δίσκο, να στεγνώσει και στην συνέχεια στον φούρνο, σε σιγανή φωτιά, μέχρι να ψηθεί, χωρίς όμως να μαυρίσει.  Βάλτε το σε δοχείο, που να αερίζεται, για μερικές μέρες, μέχρι να στεγνώσει εντελώς.  Τότε το περνάμε από το multi, να γίνει τρίμα.  Προσθέτουμε και το αλάτι και το ξαναπερνάμε από το multi.  Το φυλάμε σε καλά κλεισμένο δοχείο και αλατίζουμε όταν το χρειαζόμαστε.

FOLLOW US

Πρόσφατα

Recent Posts Widget