- Για να μην μυρίζει το κουνουπίδι, όταν βράζει, ρίξτε στο νερό 1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι.
- Βάλτε στο νερό, που βράζετε το κουνουπίδι, λίγο λεμόνι, για να παραμείνει άσπρο. Εναλλακτικά, αφήστε το κουνουπίδι μέσα σε αλατισμένο νερό, για μια ώρα πριν το βράσετε.
- Μην σκεπάζετε την κατσαρόλα, που βράζετε λαχανικά, για να μην αλλοιωθεί το χρώμα τους. Λίγη σόδα στο νερό, που βράζουν βοηθάει ιδιαίτερα τα πράσινα λαχανικά να μην αποχρωματίζονται.
- Για πιό αφράτη και σφιχτή μαρένγκα, ρίξτε στα ασπράδια του αυγού, πριν τα κτυπήσετε, μια μικρή πρέζα αλάτι, μια μικρή πρέζα μπέϊκιν πάουντερ και μια κανονική πρέζα σόδα.
- Σκεπάστε τα φρούτα, που έχετε ψιλοκόψει με χυμό γκρέϊπ φρουτ. Δεν θα μαυρίσουν, γιατί το γκρέϊπ φρουτ είναι εξαιρετικό συντηρητικό.
19.3.09
Συμβουλές Μαγειρικής από την παλιά σοφία
Να μερικές συμβουλές από τις παληές νοικοκυρές, να μαθαίνουν οι νέες: