10.7.10

Στικ για τα Χείλη - Lip Balm & Lip Gloss

Υπάρχουν πολλές συνταγές για την περιποίηση των χειλιών, αλλά εδώ θα αναπτύξουμε τις πιο εύκολες, μια από αυτές κατάλληλη για να κρατήσουμε απασχολημένα και τα παιδιά.

Βάλσαμο Lip Gloss με Βούτυρο:
Λυώνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο φυτικής προέλευσης (όχι soft), χωρίς να βράσει, γιατί αλλάζει η μοριακή δομή του. Προσθέτουμε 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι και 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη για ζελέ, κεράσι ή φράουλα, που έχουν και χρώμα, με λίγες σταγόνες νερό (1/4 κουταλάκι του γλυκού), για να διαλυθεί. Ανακατεύουμε πολύ καλά και το μεταγγίζουμε σε μικροσκοπικό αποστειρωμένο βαζάκι από παλιό Lip Balm ή άλλο. Επειδή είναι φρέσκο προϊόν και περιέχει νερό, καλό θα είναι να διατηρείται στο ψυγείο και όχι για πάρα πολλές ημέρες. Εναλλακτικά, στην θέση της σκόνης ζελέ, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε προϊόν σε σκόνη, που προορίζεται για την κατασκευή χυμών. Υπάρχουν πολλές γεύσεις στα Σούπερ-Μάρκετ.

Βάλσαμο Lip Gloss με Βαζελίνη:
Αγοράζουμε καθαρή βαζελίνη από το φαρμακείο, κατάλληλη για χρήση στα χείλη και την ζεσταίνουμε ελαφρά σ' ένα ανοξείδωτο δοχείο, να δουλεύεται εύκολα. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και τον φούρνο μικροκυμάτων στην χαμηλή σκάλα και σταδιακά ή απλά ένα μπεν-μαρί. Προσθέτουμε σκόνη για ζελέ ή σκόνη για χυμό φρούτων, όπως πιο πάνω, μέχρι να μας ικανοποιεί το χρώμα και το άρωμα. Προαιρετικά μπορούμε να προσθέσουμε και ένα κουταλάκι μέλι. Είναι έτοιμο για χρήση όταν κρυώσει.

Στικ για τα Χείλη με Κερί:
Με ήπιο τρόπο, όπως περιγράφεται πιο πάνω, σε μπεν-μαρί, λυώνουμε καθαρό κερί μέλισσας και αναμιγνύουμε με γλυκό αμυγδαλέλαιο ή έλαιο καρύδας ή λάδι jojoba ή βούτυρο κακάο. Η αναλογία είναι 2 κουταλιές της σούπας κερί, με 2 κουταλιές της σούπας έλαιο. Προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε ένα κουταλάκι μέλι ή και μερικές σταγόνες βιταμίνη Ε (υπάρχει σε κάψουλες). Για έντονο χρώμα μπορείτε να ξύσετε λίγο από το κραγιόν σας, να λυώσει μέσα στο μίγμα. Για πιο σκληρό στικ αυξάνετε λίγο την ποσότητα του κεριού. Μπορείτε ακόμη να προσθέσετε λίγες σταγόνες αιθέριο έλαιο της προτίμησης σας ή και σκόνη αρωματικών φυτών, όπως ροδοπέταλα ή άλλο, που θα βρείτε σε καταστήματα με βότανα. Λόγω της απουσίας νερού μπορεί να διατηρηθεί για πολλούς μήνες.


FOLLOW US

Πρόσφατα

Recent Posts Widget