10.3.12

Η Μυστική Συνταγή Ομορφιάς της Ninon de L'Enclos

Η Ninon de L'Enclos, μια καλλονή κατά τα λεγόμενα της εποχής, έζησε την εποχή του Λουδοβίκου ΙΔ' και έμεινε στην ιστορία, σαν η γυναίκα, που στα 90 της χρόνια έδειχνε τόσο νέα, που νεαροί άντρες έπεφταν στα πόδια της και μαζί μ' αυτούς και προσωπικότητες, όπως ο καρδινάλιος Ρισελιέ, ο Λαροσφουκώ, ο Βολταίρος, ο Μολιέρος κ.α., παρά το γεγονός ότι ήταν γνωστή και για το σπινθιροβόλο και ανυπότακτο πνεύμα της.  Το μυστικό της ομορφιάς της αποκαλύφθηκε μετά τον θάνατο της, από την γυναίκα που την υπηρετούσε, για πάνω από 50 χρόνια, μέσα από ένα φυλλάδιο, με συνταγές ομορφιάς, που έφτιαχνε για λογαριασμό της Ninon. Η κρέμα προσώπου, που της επέτρεπε να διατηρεί νεανική την επιδερμίδα της περιγράφεται ως εξής:

4 ουγγιές αμυγδαλέλαιο
3 ουγγιές λαρδί
1 ουγγιές spermaceti
Χυμό κρεμυδιού
Ροδόνερο

Από αυτά, το spermaceti (είδος κεριού, που παράγεται από την φάλαινα φυσητήρας) δεν υπάρχει πλέον, αλλά ένα καλό υποκατάστατο θεωρείται το κερί μέλισσας. Το λαρδί μπορεί επίσης να αντικατασταθεί με ελαιόλαδο, ενώ τα υπόλοιπα υλικά βρίσκονται εύκολα. Γνωρίζοντας ότι μια ουγγιά ισοδυναμεί με 28.35 γραμμάρια, είναι εύκολο να υπολογίσουμε την δοσολογία.

Η κρέμα ιδανικά πρέπει να χρησιμοποιείται σε πρόσωπο και λαιμό, καθημερινά, να μένει όλη τη νύχτα και να αφαιρείται το πρωί, αλλά θέλει προσοχή γιατί λόγω της σύνθεσης της λεκιάζει.

Καλή Επιτυχία!


FOLLOW US

Πρόσφατα

Recent Posts Widget