20.8.12

Ομορφιά κατ' ευθείαν από την κουζίνα!

Τώρα το καλοκαίρι είναι σίγουρο ότι η ενυδάτωση και η περιποίηση του δέρματος και των μαλλιών ξαναέρχεται στο προσκήνιο σαν ανάγκη πια, με όλη αυτή την έκθεση στο θαλασσινό νερό και στον ήλιο. Μπορεί η έκθεση στο θαλασσινό ιώδιο να είναι ευεργετική και το σώμα μας να είναι φουλ σε προβιταμίνη Α από την παρατεταμένη ηλιοθεραπεία, όμως η ελλιπής φροντίδα, που είναι φυσική συνέπεια του καλοκαιριού και των διακοπών, έχει κάποιες επιπτώσεις στο δέρμα, στα μαλλιά κλπ. Δείτε παρακάτω μερικές απλές, φυσικές λύσεις, κατ' ευθείαν από την κουζίνα, για γρήγορη και αποτελεσματική περιποίηση:

  1. Ελαιόλαδο:  Απλώστε το στο δέρμα με ένα δίσκο ντεμακιγιάζ, για απαλότερο δέρμα, τρίψτε με αυτό τα νύχια για να αποκτήσουν λάμψη και ελαστικότητα ενάντια στα σπασίματα, χρησιμοποιήστε το στις άκρες των μαλλιών, πριν το λούσιμο για θρέψη, αναμίξετε το με ζάχαρη και τρίψτε τα σκληρά σημεία του σώματος για απολέπιση.
  2. Σόδα: Λουστείτε με διάλυμα νερού και μαγειρικής σόδας, για ένα βαθύ καθαρισμό, που θα απομακρύνει τα κατάλοιπα του σαμπουάν, του ζελέ κλπ.  Το ίδιο διάλυμα κάνει και για τον καθαρισμό του προσώπου (η σόδα έχει αντισηπτικές ιδιότητες), καθαρίζει το δέρμα από τα μαύρα στίγματα, περιορίζει την λιπαρότητα και δρα σαν ήπιο απολεπιστικό.  Αν έχετε ξηρό δέρμα μην το χρησιμοποιείτε περισσότερο από 1-2 φορές την εβδομάδα.
  3. Λεμόνι: Κόψτε μια φλούδα από λεμόνι, το κίτρινο μόνο και τρίψτε το δέρμα σας.  Θα το ενυδατώσει, θα βοηθήσει στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων, θα συσφίξει τους πόρους και θα δώσει λάμψη στο κουρασμένο δέρμα.  Ο χυμός του λεμονιού έχει καλά αποτελέσματα τοπικά στις σκούρες κηλίδες του δέρματος, αλλά και στην ακμή.  Αποφύγετε (φυσικά) τα μάτια :-) αλλά και την απ' ευθείας έκθεση στον ήλιο μετά την εφαρμογή.
  4. Μπύρα: Μετά το σαμπουάν χρησιμοποιήστε την για το ξέβγαλμα, κάνοντας ελαφρό μασάζ και εστιάζοντας στην ρίζα.   Η μαγιά της μπύρας θα δώσει όγκο και λάμψη στα θαμπά, κουρασμένα μαλλιά, χωρίς να ενοχλεί τα βαμμένα μαλλιά.  Κάντε ένα τελευταίο ξέβγαλμα με νερό.


FOLLOW US

Πρόσφατα

Recent Posts Widget