27.2.16

Αποτρίχωση και Περιποίηση Προσώπου με Κουρκουμά


Ξέρουμε τον κουρκουμά, το κίτρινο μπαχαρικό, που είναι βασικό συστατικό του μείγματος κάρυ. Τελευταία, κυκλοφορεί στο ίντερνετ μια φυσική συνταγή, για μάσκα προσώπου, με βάση την κουρκουμά, με πολλαπλά οφέλη για το δέρμα, που ανάμεσα σ' άλλα λέγεται, ότι καταπολεμά και την τριχοφυΐα.

Σχετικά απλή συνταγή, ανακατεύουμε 1 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά, 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι ή ρυζάλευρο και ελάχιστο γάλα, με προτίμηση στα φυτικά γάλατα, όπως το γάλα αμυγδάλου ή το γάλα καρύδας, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το αγελαδινό γάλα δεν κάνει.  Τα ανακατεύουμε και απλώνουμε στο πρόσωπο σαν μάσκα.  Αυτή είναι η βασική συνταγή.

Τόσο ο κουρκουμάς με την αντιοξειδωτική δράση του, όσο και το άμυλο από το αλεύρι, με τα θρεπτικά συστατικά τους, έχουν πολύ θεαματικά αποτελέσματα στην υφή, την εμφάνιση και την υγεία της επιδερμίδας του προσώπου, λέγεται μάλιστα, ότι σε παρατεταμένη χρήση, εκτός από την ελαστικότητα του δέρματος, που αυξάνεται, τα υλικά αυτά μπορούν μέχρι και να εξαφανίσουν τις πρώτες ρυτίδες.

Για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα μπορούμε να εμπλουτίσουμε την μάσκα με λίγο μέλι ή κάποιο θρεπτικό λάδι, όπως το αμυγδαλέλαιο ή το ελαιόλαδο.  Αφήνουμε την μάσκα να δράσει και να απορροφηθεί για περίπου 15 λεπτά και όχι πάνω από μισή ώρα, γιατί ο κουρκουμάς μπορεί να αφήσει στο δέρμα ίχνη από χρώμα, έντονα πορτοκαλί.

Ξεπλένουμε καλά με ζεστό νερό και επαναλαμβάνουμε 2-3 φορές την εβδομάδα.  Σε λίγες εβδομάδες θα παρατηρήσουμε μείωση στην τριχοφυΐα του προσώπου.

Δοκιμάζουμε;



FOLLOW US

Πρόσφατα

Recent Posts Widget