Βάλτε λίγο αλεύρι μέσα σ' ένα τάπερ, ρίξτε μέσα τα κομματάκια το κρέας ή τα λαχανικά ή τα ψαράκια, που θέλετε να αλευρώσετε, κλείστε το τάπερ καλά και ανακινήστε το προς όλες τις κατευθύνσεις. Τα κομματάκια θα βγουν ομοιόμορφα αλευρωμένα, όπως πρέπει και χωρίς να ξοδέψετε πολύ αλεύρι, το οποίο στην συνέχεια πετάτε.
Αν δεν έχετε κατάλληλο τάπερ, η ίδια ιδέα, μπορεί να εφαρμοστεί και με μια σακούλα κατάλληλη για τρόφιμα. Μικρή λεπτομέρεια, σε κάθε περίπτωση, να έχετε έτοιμο το τηγάνι, βγάλτε αμέσως τα κομματάκια από το τάπερ, και τηγανίστε τα, γιατί αν μείνουν μέσα πολύ, θα βγάλουν τα υγρά τους και θα κολλάνε.
Αν δεν έχετε κατάλληλο τάπερ, η ίδια ιδέα, μπορεί να εφαρμοστεί και με μια σακούλα κατάλληλη για τρόφιμα. Μικρή λεπτομέρεια, σε κάθε περίπτωση, να έχετε έτοιμο το τηγάνι, βγάλτε αμέσως τα κομματάκια από το τάπερ, και τηγανίστε τα, γιατί αν μείνουν μέσα πολύ, θα βγάλουν τα υγρά τους και θα κολλάνε.