19.3.09

Φτιάξτε Βιολογικά φρούτα & λαχανικά στην κουζίνα σας

Είναι γεγονός, ότι τα βιολογικά φρούτα και λαχανικά είανι η βέλτιστη επιλογή από πλευρά διατροφικής αξίας αλλά και υγιεινής διατροφής.  Αλλά πόσοι έχουν την οικονομική δυνατότητα να τα αγοράσουν;
Ας δούμε λοιπόν, πως μπορούμε να απομακρύνουμε τα κατάλοιπα από τα λιπάσματα, τα φάρμακα και τα εντομοκτόνα, που όλοι πιστεύουμε, ότι παραμένουν πάνω στα φρέσκα λαχανικά και φρούτα.  Καλό πλύσιμο είναι η οδηγία, που ακούμε συνεχώς, αλλά είναι αρκετό;  και τι γίνεται με την σπατάλη νερού, για την οποία επίσης ακούμε οδηγίες;  Να λοιπόν μια συνταγή για καλό καθάρισμα των λαχανικών και των φρούτων:
Ανακατέψτε 1 φλυτζάνι νερό, 1 φλυτζάνι ξύδι, 2 κουταλιές της σούπας σόδα και 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού.  Βάλτε μέσα τα λαχανικά ή τα φρούτα σας και αφήστε τα για 5-6 λεπτά.  Μετά τρίψτε τα να απομακρυνθούν οι ακαθαρσίες και ξεβγάλτε με νερό.  
Προσέξτε, ποτέ δεν καθαρίζουμε ένα φρούτο, αν πρώτα δεν είναι πολύ καλά πλυμμένο, γιατί το μαχαίρι θα βοηθήσει τα χημικά από την φλούδα, να εισχωρήσουν μέσα στο φρούτο.  

FOLLOW US

Πρόσφατα

Recent Posts Widget