- Τα ολόκληρα, άκοπα μπαχαρικά ή σε σπόρους κρατάνε 3-4 χρόνια, καλά κλεισμένα εννοείται.
- Τα τριμμένα μπαχαρικά σε σκόνη, κρατάνε 2-3 χρόνια, επίσης καλά κλεισμένα.
- Τα αρωματικά φυτά κρατάνε 1-3 χρόνια.
Για να κρατήσουν την φρεσκάδα και το άρωμά τους τα μπαχαρικά, δεν πρέπει να έρχονται σ' επαφή με υγρασία, φως και θερμότητα. Χάνουν το άρωμά τους και το χρώμα τους. Επομένως τα ράφια κοντά ή πάνω από την ηλεκτρική κουζίνα, δεν είναι καλή ιδέα. Οποιαδήποτε θέση σκοτεινή, στεγνή και δροσερή, είναι κατάλληλη. Ένα σφιχτά κλεισμένο τάπερ, μέσα στο ντουλάπι, είναι η ιδεώδης λύση για τα χύμα, σε σακουλάκια προϊόντα.
Μια καλή ιδέα για το αλάτι, είναι να βάλετε μέσα μερικούς σπόρους ρυζιού. Θα απορροφούν σταθερά την υγρασία και θα εμποδίζουν το αλάτι να μουσκέψει.