Επίσης, 1-2 κουταλιές της σούπας ξύδι, μέσα στο νερό, που βράζουν τα πατζάρια, βοηθάει στο να διατηρηθεί το χρώμα (Δείτε και άλλες συμβουλές για τα πατζάρια εδώ).
Πάντως, αν υπάρχει η δυνατότητα να βράζουν τα πατζάρια στον ατμό, είναι προτιμότερο. Έτσι εκτός από το χρώμα, διατηρούν και τις βιταμίνες τους καλύτερα.
Μια παρεμφερής ιδέα είναι να τα ψήσετε. Τυλίξτε τα σε αλουμινόχαρτο (για να μην λεκιάσουν τον χώρο) και ψήστε τα στον φούρνο.
Δείτε και την Παραδοσιακή Συνταγή για Πατζάρια.