1.4.09

Τι μπορώ να κάνω για να μην χάνουν τα πατζάρια το χρώμα τους όταν βράζουν;

Το μυστικό για κατακόκκινα πατζάρια βρίσκεται στον τρόπο προετοιμασίας.  Πλύντε τα πολύ καλά, με άφθονο νερό και κόψτε τα χόρτα τους λίγο πάνω από το γογγύλι.  Μην αφαιρείτε τις ρίζες.  Βάλτε τα να βράσουν ολόκληρα, με την φλόυδα τους και χωρίς να τα τρυπάτε την ώρα, που βράζουν.  Είναι ουσιαστικό, η φλούδα τους να παραμείνει ανέπαφη σε όλη την διάρκεια του βρασμού, για να διατηρήσουν το χρώμα τους.  Ακόμα και όταν θα έχουν βράσει, ξεφλουδίζετε και κόβετε σε φέτες, μόνο όσα χρειάζεστε.  Τα υπόλοιπα, τα φυλάτε στο ψυγείο, μέχρι να τα χρειαστείτε.
Επίσης, 1-2 κουταλιές της σούπας ξύδι, μέσα στο νερό, που βράζουν τα πατζάρια, βοηθάει στο να διατηρηθεί το χρώμα (Δείτε και άλλες συμβουλές για τα πατζάρια εδώ).
Πάντως, αν υπάρχει η δυνατότητα να βράζουν τα πατζάρια στον ατμό, είναι προτιμότερο.  Έτσι εκτός από το χρώμα, διατηρούν και τις βιταμίνες τους καλύτερα.
Μια παρεμφερής ιδέα είναι να τα ψήσετε.  Τυλίξτε τα σε αλουμινόχαρτο (για να μην λεκιάσουν τον χώρο) και ψήστε τα στον φούρνο.

FOLLOW US

Πρόσφατα

Recent Posts Widget