Κι άλλα προβλήματα με τα πατζάρια
- Αν κοκκίνησαν τα χέρια σας κατά την προετοιμασία των πατζαριών, κακώς. Έπρεπε να φοράτε γάντια κουζίνας. Για να τα καθαρίσετε τώρα, μπορείτε να τα τρίψετε με βρεγμένο αλάτι και λεμόνι και στην συνέχεια με σαπούνι.
- Το ίδιο μπορείτε να κάνετε, για να καθαρίσετε πάγκους, που βάφτηκαν με ζωμό από πατζάρι, αν το τρίψιμο με σαπούνι δεν φέρνει αποτέλεσμα. Μην αποκλείσετε όμως και την χρήση χλωρίνης, αν η ζημιά είναι σοβαρή.
- Αν τα πατζάρια είναι λίγο "παραγινωμένα", βάλτε μέσα στο νερό, που βράζουν μια πρέζα ζάχαρη και μια πρέζα αλάτι. Θα ενισχύσουν την γεύση τους και την εμφάνισή τους.
- Τα πατζάρια έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νάτριο. Αν ξεχάσετε να τα αλατίσετε, μην στενοχωρηθείτε.
- Βάλτε λίγο ξύδι στο νερό, που βράζουν τα πατζάρια. Όχι μόνο θα περιορίσει τις οσμές αλλά θα τα βοηθήσει να διατηρήσουν το λαμπερό τους χρώμα. Δείτε περισσότερα εδώ.