11.3.16

Πως καθαρίζουμε την λεκάνη της τουαλέτας από τα άλατα


Πως καθαρίζουμε τις γραμμές από άλατα στην λεκάνη της τουαλέτας, που σχηματίζονται από διαρροές στο καζανάκι ή την παραμέληση, ρωτάει η Εύη και υποθέτουμε πολλές άλλες από εμάς, που αντιμετωπίζουμε ανάλογο πρόβλημα, ένα δυσάρεστο φαινόμενο που μας έχει ταλαιπωρήσει συχνά.

Η πιο απλή μέθοδος καθαρισμού είναι να ρίξουμε μαγειρική σόδα στην λεκάνη και στα σημεία, όπου παρουσιάζονται οι σκουρόχρωμες κηλίδες και ξύδι.  Το διάλυμα θα αφρίσει αρχικά και αν το αφήσουμε την νύχτα να δράσει, μπορεί να καθαρίσει την λεκάνη, αν το πρόβλημα δεν είναι χρόνιο.  Σε αντίθετη περίπτωση, θα χρειαστεί επανάληψη και ασφαλώς αρκετή βοήθεια από το βουρτσάκι της λεκάνης.

Πολύ δυναμικά ενεργεί και ο βόρακας στις πιο επίμονες περιπτώσεις, αντί για σόδα, ο οποίος επί πλέον καταπολεμά δραστικά και την μούχλα στα μπάνια, ενώ πολύ καλά αποτελέσματα με τα άλατα στα πλακάκια και στα ανοξείδωτα έχει και το λεμόνι, στην θέση του ξυδιού, γνωρίζοντας πάντα ότι το νερό της λεκάνης είναι ένα μείον, γιατί μειώνει σημαντικά την αποτελεσματικότητα του καθαριστικού, που θα επιλέξουμε να χρησιμοποιήσουμε.  Τέλος,  μια λύση μπορεί να είναι και το κιτρικό οξύ, που έχει δείξει πολύ καλά αποτελέσματα στους αρμούς ανάμεσα στα πλακάκια.

Σε κάθε περίπτωση, θα χρειαστεί υπομονή, συχνή επανάληψη και εντατικό τρίψιμο, κάθε φορά.  Είναι πάντως καλό να ξέρουμε, ότι στις πολύ δύσκολες και χρόνιες περιπτώσεις, ούτε η χλωρίνη δεν έχει αποτελέσματα.



FOLLOW US

Πρόσφατα

Recent Posts Widget