Ξεκινάμε αφαιρώντας ότι στερεά, τρίχες και άλλα φράζουν το ακάθαρτο ή βουλωμένο σιφόνι, όσα δηλαδή πιάνει τα χέρι και είναι ορατά με το μάτι. Για αρχή ρίχνουμε μέσα στο σιφόνι αρκετό καυτό νερό. Με τον τρόπο αυτό, ότι λιπαρές ουσίες έχουν μαζευτεί εκεί, λογικά με το καυτό νερό θα λιώσουν και θα απομακρυνθούν. Αν το πρόβλημα επιμένει, ανακατεύουμε μισό φλυτζάνι μαγειρική σόδα με μισό φλυτζάνι αλάτι και ρίχνουμε το μείγμα μέσα στο σιφόνι. Περιμένουμε 10 λεπτά και στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα μισό φλυτζάνι ξύδι. Το ξύδι με την σόδα θα αντιδράσει και θα σχηματιστεί αφρός, αλλά αυτό δεν είναι λόγος ανησυχίας. Το αφήνουμε να δράσει για περίπου μισή ώρα, κατά προτίμηση με την τάπα κλειστή. Τελειώνουμε με άφθονο καυτό νερό, που θα απομακρύνει όλα τα υπολείμματα και τις ακαθαρσίες, αφήνοντας το σιφόνι πεντακάθαρο. Επαναλαμβάνουμε όσο συχνά θέλουμε, για λόγους υγιεινής αλλά και για να αποφύγουμε να βουλώσει το σιφόνι στο μέλλον.
23.9.16
Πως ξεβουλώνουμε και κρατάμε καθαρά τα σιφόνια
Ξεκινάμε αφαιρώντας ότι στερεά, τρίχες και άλλα φράζουν το ακάθαρτο ή βουλωμένο σιφόνι, όσα δηλαδή πιάνει τα χέρι και είναι ορατά με το μάτι. Για αρχή ρίχνουμε μέσα στο σιφόνι αρκετό καυτό νερό. Με τον τρόπο αυτό, ότι λιπαρές ουσίες έχουν μαζευτεί εκεί, λογικά με το καυτό νερό θα λιώσουν και θα απομακρυνθούν. Αν το πρόβλημα επιμένει, ανακατεύουμε μισό φλυτζάνι μαγειρική σόδα με μισό φλυτζάνι αλάτι και ρίχνουμε το μείγμα μέσα στο σιφόνι. Περιμένουμε 10 λεπτά και στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα μισό φλυτζάνι ξύδι. Το ξύδι με την σόδα θα αντιδράσει και θα σχηματιστεί αφρός, αλλά αυτό δεν είναι λόγος ανησυχίας. Το αφήνουμε να δράσει για περίπου μισή ώρα, κατά προτίμηση με την τάπα κλειστή. Τελειώνουμε με άφθονο καυτό νερό, που θα απομακρύνει όλα τα υπολείμματα και τις ακαθαρσίες, αφήνοντας το σιφόνι πεντακάθαρο. Επαναλαμβάνουμε όσο συχνά θέλουμε, για λόγους υγιεινής αλλά και για να αποφύγουμε να βουλώσει το σιφόνι στο μέλλον.
Πρόσφατα
Με αφορμή την έξαρση που παρουσιάζει σε διεθνή κλίμακα ο κορωνοϊός - Covid-19, αλλά κύρια λόγω των ελλείψεων που...
Έχουμε μια εκδήλωση και υπάρχει ανάγκη να εξασφαλίσουμε ότι τα λουλούδια στα βάζα, που αγοράσαμε λίγες μέρες πριν, θα...
Η χρήση των λουλουδιών στην μαγειρική χρονολογείται από χιλιάδες χρόνια στους Κινέζους, Έλληνες και...
Μια καινούρια συνταγή για αποσμητικό, που μάθαμε από μια φίλη, με απλά υλικά, όπως είναι το αμυγδαλέλαιο, η σόδα...
Ήξερα για τα άπειρα διατροφικά οφέλη που έχει το ταχίνι. Μια υποτιμημένη υπερ-τροφή, με υψηλή όμως...
Ξεκινάμε αφαιρώντας ότι στερεά, τρίχες και άλλα φράζουν το ακάθαρτο ή βουλωμένο σιφόνι, όσα δηλαδή πιάνει τα...
Όλοι ξέρουμε τα οφέλη της βιταμίνης C για το δέρμα και την μεγάλη περιεκτικότητα του πορτοκαλιού σε βιταμίνη C....
Μια συνταγή για γρήγορη και εύκολη λακ μαλλιών, μας στέλνει η Σταυρούλα, που αποτελείται μόνο από δύο υλικά, χυμό...
Πως καθαρίζουμε τις γραμμές από άλατα στην λεκάνη της τουαλέτας, που σχηματίζονται από διαρροές στο καζανάκι ή την...
Υλικά: 120 γρ. σαπούνι ελαιολάδου 500 ml απιονισμένο νερό 1 κ.σ. βιολογικό μέλι 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεμόνι ή...