23.9.16

Πως ξεβουλώνουμε και κρατάμε καθαρά τα σιφόνια


Ξεκινάμε αφαιρώντας ότι στερεά, τρίχες και άλλα φράζουν το ακάθαρτο ή βουλωμένο σιφόνι, όσα δηλαδή πιάνει τα χέρι και είναι ορατά με το μάτι.  Για αρχή ρίχνουμε μέσα στο σιφόνι αρκετό καυτό νερό.  Με τον τρόπο αυτό, ότι λιπαρές ουσίες έχουν μαζευτεί εκεί, λογικά με το καυτό νερό θα λιώσουν και θα απομακρυνθούν.  Αν το πρόβλημα επιμένει, ανακατεύουμε μισό φλυτζάνι μαγειρική σόδα με μισό φλυτζάνι αλάτι και ρίχνουμε το μείγμα μέσα στο σιφόνι.  Περιμένουμε 10 λεπτά και στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα μισό φλυτζάνι ξύδι.  Το ξύδι με την σόδα θα αντιδράσει και θα σχηματιστεί αφρός, αλλά αυτό δεν είναι λόγος ανησυχίας.  Το αφήνουμε να δράσει για περίπου μισή ώρα, κατά προτίμηση με την τάπα κλειστή.  Τελειώνουμε με άφθονο καυτό νερό, που θα απομακρύνει όλα τα υπολείμματα και τις ακαθαρσίες, αφήνοντας το σιφόνι πεντακάθαρο.  Επαναλαμβάνουμε όσο συχνά θέλουμε, για λόγους υγιεινής αλλά και για να αποφύγουμε να βουλώσει το σιφόνι στο μέλλον.



FOLLOW US

Πρόσφατα

Recent Posts Widget