26.6.16

Φλούδες Πορτοκαλιού σε Σκόνη για Σπιτικά Καλλυντικά

Όλοι ξέρουμε τα οφέλη της βιταμίνης C για το δέρμα και την μεγάλη περιεκτικότητα του πορτοκαλιού σε βιταμίνη C.  Όπως όμως συμβαίνει με όλα τα φρούτα, η μεγαλύτερη συγκέντρωση βιταμινών, ιχνοστοιχείων και θρεπτικών συστατικών γενικά, βρίσκεται στον φλοιό του πορτοκαλιού. Ο φλοιός του πορτοκαλιού φαίνεται να δίνει εξαιρετικά αποτελέσματα σε προβλήματα όπως είναι το λιπαρό δέρμα, τα μαύρα στίγματα, οι δυσχρωμίες του δέρματος και οι ουλές, ενώ χαρίζει απαλό και υγιές δέρμα.  Αν θέλουμε λοιπόν να φτιάξουμε μια αναζωογονητική μάσκα με βάση τον φλοιό του πορτοκαλιού, να ο τρόπος.

Οδηγίες:

  1. Επιλέγουμε καλής ποιότητας πορτοκάλια, κατά προτίμηση βιολογικά.
  2. Πλένουμε τα πορτοκάλια σχολαστικά και τα στεγνώνουμε με καθαρό πανί.
  3. Με ένα κοφτερό μαχαιράκι ξεφλουδίζουμε τα πορτοκάλια, αποφεύγοντας όσο μπορούμε την λευκή σάρκα στο εσωτερικό της φλούδας. 
  4. Κόβουμε τα φλούδια σε μικρότερα κομμάτια για να στεγνώσουν πιο γρήγορα.
  5. Απλώνουμε τα φλούδια σε ένα δίσκο, σκεπασμένα με ένα καθαρό πανί, για να αποφύγουμε τυχόν έντομα και σκόνη και τα βάζουμε στον ήλιο να στεγνώσουν.
  6. Η διαδικασία του στεγνώματος δεν θα πρέπει να πάρει πάνω από 4-5 ημέρες τον χειμώνα ή 2-3 το καλοκαίρι.
  7. Βάζουμε τα ξερά πλέον φλούδια στο μούλτι μέχρι να πάρουμε μια λεπτή σκόνη.  Προσοχή χρειάζεται να μην υπάρχουν ίχνη υγρασίας στο μούλτι, γιατί η σκόνη που θα πάρουμε μπορεί να μουχλιάσει.
  8. Voila! Αποθηκεύουμε την σκόνη πορτοκαλόφλουδας σε ένα στεγανό δοχείο, όπου θα διατηρηθεί καλά, για αρκετό καιρό, αρκεί να μην τραβήξει μέσα υγρασία.  

Τα φλούδια μας είναι έτοιμα για να προχωρήσουμε το επόμενο βήμα, που είναι η παρασκευή της μάσκας.  Επί πλέον μυρίζουν  Υ Π Ε ΡΟ Χ Α.



FOLLOW US

Πρόσφατα

Recent Posts Widget